Стало відомо, скільки авіарейсів на свята скасували через Омікрон

Читать на русском
При цьому, тільки напередодні Різдва авіаперевізники по всьому світу скасували понад 2,3 тисяч рейсів.
Ілюстративне фотофото: BBC

Авіакомпанії скасували понад 4500 рейсів, що припадають на різдвяні свята через зростання захворюваності на коронавірус та поширення штаму Омікрон.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані сайту FlightAware, який відстежує авіарейси.

Зазначається, що 2175 рейсів по всьому світу було припинено напередодні Різдва. Близько чверті з них були в США. Ще 1779 рейсів у всьому світі було припинено на Різдво, а ще 402 рейси - заплановані на неділю.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Майже 280 рейсів скасували у п'ятницю американські авіакомпанії United Airlines та Delta Air Lines, пославшись на нестачу персоналу на тлі сплеску заражень COVID-19. Напередодні у США різко зросла кількість випадків зараження штамом Омікрон.

Зокрема, з нестачею персоналу в промисловості та сфері транспорту через поширення коронавірусу продовжують боротися у Великій Британії. За даними британського уряду, у п'ятницю в країні було зафіксовано черговий антирекорд за кількістю заражень коронавірусом за добу – понад 122 тисячі випадків.

Повідомляється, що основна частина скасованих рейсів - п’яти компаній: China Eastern скасувала 474 рейси, Air China - 188. United скасувала 177 рейсів, Air India 160, а Delta – 150.

Нагадаємо, що вчені оцінили ризики госпіталізації при захворюванні на омікрон-штам коронавірусу.

Раніше у США була зафіксована перша смерть від штаму коронавірусу Омікрон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: