Новий штам COVID-19: до яких країн закрили авіаперельоти

Читать на русском
Ізраїль та Велика Британія призупиняють рейси до низки країн Африки через новий штам COVID-19.
Слово і діло

З п'ятниці, 26 листопада, Ізраїль та Велика Британія призупиняють рейси до низки країн Африки через новий штам COVID-19.

Відомо, що Велика Британія запроваджує обмеження на поїздки до шести африканських країн.

COVID-19 в Україні: чи пішла на спад хвиля захворюваності і чого чекати у грудніЯк змінилася ситуація з коронавірусом в Україні, які області можуть вийти з червоної зони і коли чекати на нову хвилю захворюваності – у матеріалі.

«UKHSA (Агентство з охорони здоров'я Великої Британії – ред.) досліджує новий варіант. Потрібно більше даних, але зараз ми вживаємо запобіжних заходів. Шість африканських країн буде внесено до червоного списку, польоти будуть тимчасово заборонені, а мандрівники з Великобританії повинні пройти карантин», - написав міністр охорони здоров'я Великобританії Саджид Джавід у твіттері.

Згідно з повідомленням британського уряду, вводяться обмеження на поїздки до ПАР, Ботсвани, Лесото, Есватіні (Cвазіленд), Зімбабве та Намібію з полудня 26 листопада.

Тим резидентам, які прибудуть до Великої Британії з цих країн, необхідно буде пройти карантин у готелях протягом 10 днів.

Ізраїль також вніс ПАР, Лесото, Ботсвану, Зімбабве, Мозамбік, Намібію та Есватині до червоного списку країн із найбільшим ризиком зараження COVID-19.

Раніше ЗМІ писали, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці та стежать за епідеміологічною ситуацією в регіоні.

Нагадаємо, в Україні до кінця року діє адаптивний карантин, що країну поділили на зони.

У «червоній» зоні карантину 18 областей та Київ.

Про те, яка ситуація із захворюваністю та смертністю від коронавірусу зараз і які прогнози на грудень – читайте у нашому аналітичному матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: