Перший рейс національного авіаперевізника UNA буде у 2022 році – президент

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розповів подробиці про запуск українського національного перевізника та ремонт аеропортів у країні.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський розповів подробиці про запуск українського національного перевізника та ремонт аеропортів у країні.

«Ми створюємо українського національного авіаперевізника. Вперше за багато років новий національний авіаперевізник зможе літати до нових регіональних аеропортів, які ми будуємо. Загалом зараз будуємо у 16 ​​містах України», - заявив Зеленський сьогодні під час послання до Ради.

Нові аеропорти, угоди та перевізники: як політики виконують обіцянки у галузі авіаціїЯкі обіцянки давали політики стосовно авіації, що вдалося виконати, а що – ні, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Він зазначив, що також буде збудовано новий аеропорт міжнародного значення на Закарпатті між Ужгородом та Мукачевим та ще два цивільні аеропорти на Донбасі.

«Перший рейс українського національного перевізника буде 2022 року. До 2025 року буде повністю сформовано флот нашої авіакомпанії – не менше 20 сучасних бортів. Будуть відкриті регулярні рейси – як внутрішні, так і зовнішні. І цьому значно допоможе Угода про відкрите небо із ЄС. І UNA (Ukrainian National Airlines) обов'язково приземляться до ЄС», - додав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 25 листопада оголосив про створення національного українського перевізника за участю європейської авіабудівної компанії Airbus. Його назвуть Українські національні авіалінії – UNA.

У Кабміні заявили, що Україна інвестує у розвиток авіабудування 34 мільярди гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: