Вчені оцінили ризики госпіталізації при захворюванні на омікрон-штам коронавірусу

Читать на русском
Хоча в порівнянні з дельта-штамом при захворюванні на Омікрон ризики нижче - це не означає, що можна не дотримуватися карантин і не вакцинуватися
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Хоча ризики госпіталізації у хворих на штам коронавірусу Омікрон приблизно на 40% нижче, ніж у тих, хто заразився штамом Дельта, проте, вони залишаються досить високими.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані групи дослідників з Імперського коледжу Лондона.

Дослідники вивчили динаміку госпіталізацій і вакцинації в Британії протягом двох тижнів - з 1 по 14 грудня. Крім того, вони вивчили медичні карти людей, що заразилися обома штамами коронавірусу - і Омікроном і Дельтою.

«Заражені штамом Омікрон в середньому на 20-25% менше зверталися до лікарень, ніж інфіковані варіантом Дельта, а також на 40-45% рідше потребували госпіталізації» - сказано в повідомленні.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Також вони з'ясували, що для деяких людей, які не хворіли на коронавірус раніше і не вакцинувалися, ризик госпіталізації при омікрон-штамі в середньому на 11% нижче, ніж якби вони підхопили дельта-штам. Але глава дослідників, професор Ніл Фергюссон, підкреслює - омікрон-штам відрізняє ще вища заразність, ніж Дельту, а це означає, що кожен хворий цим штамом коронавірусу може стати причиною перевантаження медичної системи, якщо його буде потрібно госпіталізувати.

Тим часом 21 грудня в США повідомили про перший випадок смерті зараженого штамом коронавірусу Омікрон. У штаті Техас помер громадянин США у віці близько 50 років.

У ВООЗ вважають, що новий штам коронавірусу Омікрон вже протягом декількох тижнів буде тотально домінувати в більшій частині держав Європи. Країнам варто підготуватися до різкого зростання кількості захворювань коронавірусом, щоб їх медичні системи не сколапсували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: