Західні країни засудили участь російських найманців у збройному конфлікті в Малі

Читать на русском
Ця заява стала першим офіційним визнанням того, що на території африканської країни воюють найманці з російської приватної військової компанії.
фото: BBC

П'ятнадцять західних держав, серед яких Франція, Німеччина, Велика Британія та Канада засудили дії російських найманців ПВК «Вагнер» у африканській Малі та звинуватили РФ в підтримці та покриванні «вагнерівців».

Про це повідомляє видання France24.

Зазначається, що відповідні країни оприлюднили спільну заяву про те, що вони суворо засуджують дії найманців на території Малі.

Чи можна розцінювати можливі дії Зеленського та Єрмака у спецоперації з вагнерівцями як державну зрадуЮрист розповів, чи можна розцінювати можливі дії Зеленського та Єрмака у спецоперації з вагнерівцями як державну зраду.

Варто зазначити, що ця заява стала першим офіційним визнанням того, що на території африканської країни воюють найманці з російської приватної військової компанії.

Як повідомляє ЗМІ, у цій заяві також йдеться про участь Росії у збройному конфлікті в Малі.

«Нам відомо про участь російського уряду в наданні підтримки та фінансуванні групи «Вагнер» у Малі, і ми закликаємо Росію повернутися до відповідальних та конструктивних дій у регіоні», - йдеться в заяві.

Повідомляється, що у понеділок, 20 грудня, Європейський Союз вперше заявив про санкції проти ПВК «Вагнер». ЗМІ зазначає, що «вагнерівські» бійці брали участь у воєнних злочинах на території України, а також Сирії, Лівії та території Центральноафриканської Республіки.

Раніше у Росії підтвердили, що ПВК «Вагнера» збирається до Малі.

Нагадаємо, що посли ЄС затвердили санкції проти ПВК «Вагнера».

При цьому, 17 листопада Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat опублікувала розслідування з «вагнергейту». Зокрема, у матеріалі йдеться про те, що керівник ОПУ Андрій Єрмак пропонував відкласти спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей щодо припинення вогню на сході України.

Єрмак з'явився до ДБР і дав свідчення у справі вагнерівців. Також він заявив, що Зеленський не санкціонував проведення спецоперації щодо «вагнерівців».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: