Керівнику ПВК «Вагнер» повідомили про підозру – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Керівнику ПВК Вагнер повідомлено про підозру за посягання на територіальну цілісність України.
Фото з відкритих джерел.

Керівнику ПВК «Вагнер» повідомлено про підозру за посягання на територіальну цілісність України.

Як інформує Офіс генпрокурора, громадянину Російської Федерації – керівнику приватної військової компанії «Вагнер» повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, а також у пособництві ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

Кіра РудикНародний депутат України
Рудик пообіцяла, що "Голос" вимагатиме розслідування парламентською комісією справи ПВК "Вагнера"Сказано 22 листопада 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, керівник ПВК «Вагнер» у період з липня 2014 року по березень 2015 року, діючи за попередньою змовою з високопосадовцями Збройних Сил РФ та під їхнім контролем, здійснював командування підпорядкованими йому підрозділами бойовиків та координував їхні дії.

Вони спільно з підрозділами регулярних військ РФ та незаконних збройних формувань вели бойові дії проти Збройних Сил України.

У січні-лютому 2014 року його підрозділи вели інтенсивні бойові дії проти підрозділів сил АТО на Дебальцевському напрямку.

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Нагадаємо, Євросоюз запровадив санкції проти приватної військової компанії «Вагнера».

Також ми писали, що розслідування зриву спецоперації із затримання найманців російської ПВК «Вагнера» опублікували Bellingcat та The Insider.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: