У Росії підтвердили, що ПВК «Вагнера» збирається до Малі

Читать на русском
При цьому, раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заперечував ведення будь-яких перемовин між Росією та Малі з даного приводу.
прес-служба МЗС РФ/ТАСС

Влада західноафриканської країни Малі звернулася до російської приватної військової компанії для допомги в боротьбі з терористами.

Таку заяву зробив голова МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє російський «Інтерфакс».

«Вони звернулися до приватної військової компанії з Росії в зв'язку з тим, що, як я розумію, Франція хоче суттєво скоротити свій військовий контингент, який там знаходився і повинен був, як усі розуміли, боротися з терористами», - сказав Лавров в суботу, 25 вересня, журналістам на полях Генасамблеї ООН.

Згідно зі словами Лаврова, у французьких військових «нічого не вийшло, і терористи там, як і раніше, правлять бал».

«Оскільки малійська влада оцінила свої власні здібності як недостатні без зовнішньої підтримки, і оскільки зовнішня підтримка скорочується з боку тих, хто обіцяв допомагати викорінювати тероризм, вони звернулися до приватної російської військової компанії», - наголосив очільник російського МЗС.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Водночас, французький телеканал TV5 з посиланням на джерела в Парижі повідомив, що у Малі обговорюють можливість угоди з російською приватною військовою компанією «Вагнер» щодо підготовки малійскіх військовослужбовців і забезпечення безпеки керівництва країни.

У відповідь голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що якщо це станеться, то Париж виведе з Малі своїх військових.

При цьому, раніше, речник президента Росії Дмитро Пєсков заперечував ведення будь-яких перемовин між Росією та Малі з даного приводу.

Зазначимо, що бойовики ПВК «Вагнера» активно діяли проти захисників України на Донбасі, а нині перебувають в Сирії і Центрально-Африканській Республіці.

Нагадаємо, що ТСК по «Вагнергейту» заслухала свідчення екскерівника ГУР Бурби.

Також, Путін зажадав від російських ЗМІ не публікувати негатив про російську «еліту».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: