У Росії в Петербурзі згорів новенький ракетний корвет ВМФ Росії

Читать на русском
Під час пожежі на корветі вигоріли ходова рубка головного командного поста, баштово-щоглова конструкція. Пожежа ускладнювалася великою кількістю горючих матеріалів на кораблі
Фото з місця подійФото ТАСС

У Росії, в Санкт-Петербурзі ввечері 17 грудня спалахнула сильна пожежа на новітньому ракетному кораблі військово-морського флоту Росії - корветі-ракетоносці «моторний», який знаходився в завершальній стадії добудови.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

В результаті інциденту постраждало три людини, одна з них - у важкому стані. Пожежі присвоїли вищий ранг складності, вогонь охопив 800 кв.м. на кораблі. Вигоріли ходова рубка головного командного поста, баштово-щоглова конструкція. Пожежа ускладнювалася тим, що на кораблі було дуже багато лаку, масла і смоли, які добре наситили полум'я.

Корвет ще не передали до складу ВМФ РФ, оскільки він добудовувався і повинен був вступити до складу флоту у 2022 році. Його планувалося відправити служити на Камчатку.

Нагадаємо, незабаром пожежі загрожуватимуть російським кораблям не тільки через недбалість членів екіпажу або будівельників. В Україні буде створено новий рід військ. До 2026 року з'являться берегові ракетні війська, чиїм завданням буде прикриття українського узбережжя від можливої атаки Росії.

А в жовтні надзвукові стратегічні бомбардувальники-ракетоносці ВПС США B - 1B Lancer провели відпрацювання ударів по кораблях Чорноморського і Балтійського флоту Росії. Як інструмент ураження кораблів можуть виступати протикорабельні ракети LRASM.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: