Резніков прокоментував російську істерику через корабель ВМСУ «Донбас»

Читать на русском
За словами міністра, всі заяви про можливу провокацію з боку України є черговим російським інформаційним вкиданням.
Корабель управління ВМС України «Донбас»Відкрите джерело

Корабель управління Військово-Морських сил України «Донбас», через наближення якого ввечері 9 грудня до акваторії Керченської протоки обурилася Росія, є неозброєним судном і не несе жодних загроз.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков в коментарі РБК-Україна.

За словами міністра, всі заяви про можливу провокацію з боку України є черговим російським інформаційним вкиданням. «Донбас» у ВМСУ перебуває в ролі пошуково-рятувального судна і не несе ніякого озброєння на борту.

«Чергові інформаційні вкидання з боку Росії. Дуже дивно, що російські спецслужби побачили загрозу з боку пошуково-рятувального судна - судна без зброї, в той час, коли кораблі ФСБ постійно знаходяться на відстані 2 кілометрів від Маріуполя і Бердянська. Російські кораблі озброєні гарматами 30 мм» - обурився він.

Резніков нагадав, що Азовське море - акваторія загального користування, у зв'язку з чим українські кораблі можуть перебувати там, де їм заманеться, незалежно від того, що з цього приводу думає Росія.

«В цілому ж - Азовське море - це акваторія спільного користування, Ми там знаходимося на законних підставах. Те, що вони представляють відстань 18 миль (33 км) за небезпеку для них, говорить лише про чергові маніпуляції» - резюмував Резніков.

Нагадаємо, раніше у Федеральній службі безпеки Росії заявили про те, що корабель «Донбас» ВМС України нібито рухається в бік Керченської протоки і не реагує на виклики та вимоги змінити курс.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: