Стало відомо, коли в Україні з'являться берегові ракетні війська

Читать на русском
Стрімке зростання бойових спроможностей українського військового флоту стало можливим завдяки підтримці з боку держави, а також міжнародних партнерів із держав-членів НАТО, заявив командувач ВМС.
контрадмірал Неїжпапафото: Depo.ua

В Україні буде створено новий рід військ. До 2026 року з'являться берегові ракетні війська. Вони мають прикривати українське узбережжя з повітря.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України, з посиланням на слова командувача ВМС контрадмірала Олексія Неїжпапу.

«У стадії розвитку перебуває новий рід військ — берегові ракетні війська. Вони будуть сформовані до 2026 року. До їх складу увійдуть три дивізіони берегового ракетного комплексу «Нептун». До другого кварталу наступного року буде повністю сформований перший дивізіон цього сучасного комплексу, який невдовзі встане на бойове чергування», — йдеться у повідомленні відомства.

Підбиваючи підсумки року контрадмірал наголосив, що стрімке зростання бойових спроможностей українського військового флоту стало можливим завдяки підтримці з боку держави, а також міжнародних партнерів із держав-членів Північноатлантичного альянсу.

Коли гроші вирішують усе: скільки отримає армія у 2022 роціАле грошей для того, щоб закрити борги, що накопичилися перед військовослужбовцями, може не вистачити.

Неїжпапа зазначив, що цього року на високому рівні відбулись міжнародні навчання «Сі Бриз − 2021», в яких брали участь сучасні бойові кораблі США, Великої Британії, Франції, Румунії, Грузії та інших держав.

Нагадаємо, що у Міноборони пояснили спокійну реакцію на нарощування російських військ біля кордону.

Раніше стало відомо, яким ракетним комплексом посилять кордон України.

Також нагадаємо, що Україна прискорить створення військово-морської бази в Бердянську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: