Україна зможе розправлятися з російськими кораблями, отримавши допомогу від Британії – експерт

Читать на русском
При отриманні протикорабельних ракет від британців навіть патрульні катери зможуть заподіяти противнику, який буде поводитися агресивно, непоправної шкоди
Ілюстративне фотоДумська

Якщо Україна в рамках військової допомоги від Великої Британії отримає ракети до ракетних катерів, у її військово-морських сил з'явиться можливість у разі необхідності просто знищувати російські військові кораблі.

Про це заявив колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, повідомляє Обозреватель.

При отриманні протикорабельних ракет від британців, зазначив генерал, навіть патрульні катери зможуть заподіяти противнику, який буде поводитися агресивно, непоправної шкоди. Плюс, ці ракети можна застосовувати по наземних цілях, а певна кількість ракет здатна відправити на дно навіть великий корабель.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

В цілому, вважає генерал, поява в України ракетних катерів призведе до того, що Росія змушена буде знизити кількість і градус своїх морських провокацій.

«Провокації були, є і будуть, поки Російська Федерація не змінить свій імперіалістичний агресивний курс. Але у нас з'явиться можливість більш потужної відповіді на них» - резюмував він.

Нагадаємо, в середині жовтня посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що Україна незабаром отримає від Великої Британії великий обсяг військової допомоги. Зокрема, .

У серпні стало відомо, що Королівський військово-морський флот Великої Британії передасть для Військово-Морських сил України два тральщики класу Sandown – Blyth і Ramsey.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: