РФ перекрила близько 70% акваторії Азовського моря – ВМС

Читать на русском
Росія не припиняє провокації проти України на морі та перекрила більшу частину акваторії Азовського моря.
ілюстративне фотофото ВМС ЗСУ

Росія не припиняє провокаційних дій проти України на морі. Станом на сьогодні РФ перекрила близько 70% акваторії Азовського моря.

Про це заявила пресслужба Військово-Морських сил Збройних сил України у п'ятницю, 10 грудня.

Хибні звинувачення: посольство США прокоментувало інцидент із судном ВМС ЗСУПосольство США вважає російські звинувачення в нібито провокації з боку ВМС ЗСУ у Керченській протоці частиною інформкампанії.

«РФ продовжує провокаційні дії проти України. Станом на 10 грудня Російською Федерацією перекрито близько 70% акваторії Азовського моря. Наразі росіянами розміщено навігаційні попередження (ПРІП) про обмеження судноплавства у певних районах нібито у зв'язку з проведенням артилерійських стрільб у районах поблизу м. Маріуполь, м. Бердянськ та м. Генічеськ», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі.

А оголошення навігаційних попереджень Росією в Азовському морі (недалеко від пунктів базування українських ВМС та цивільних портів є «відкритою провокацією»), додали у відомстві.

«Подібні дії агресора вкотре демонструють спроби РФ перетворити Азовське море на своє внутрішнє «озеро», - зазначили у ВМС.

Нагадаємо, увечері 9 грудня у ФСБ РФ заявили, що корабель «Донбас» ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і нібито рухається у бік Керченської протоки. Федеральна служба безпеки вимагала змінити курс.

Міністр оборони України Олексій Резніков у відповідь заявив, що Азовське море є акваторією спільного використання України та РФ, тому українські кораблі мають право перебувати там на законних підставах. До того ж корабель «Донбас» є неозброєним судном і не несе жодних загроз.

У Кремлі сьогодні заявили, що ситуація з українським кораблем «Донбас» в Азовському морі може бути провокацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: