Опубліковано відео пошкоджень українського корабля, який зазнав лиха у Чорному морі

Читать на русском
За інформацією видання, в результаті аварії кілька відсіків корабля затопило. Однак завдяки злагодженим діям команди корабля і його капітана корабель уцілів
Корабель розмагнічування ВМСУ "Балта"Відкрите джерело

В інтернеті опублікували відео пошкоджень, які Чорноморська стихія завдала кораблю розмагнічування Військово-Морських сил України «Балта», який напередодні через важкі погодні умови отримав пошкодження і втратив хід.

Відео опублікувало видання Думська.

Закордон нам допоможе: як Британія і Туреччина відродять український флотЗа допомогою Великої Британії і Туреччини Україна в середньостроковій перспективі зможе відродити власний флот.

«Судно здійснило навал правою раковиною (так називають борт в районі корми) на бетонну гідротехнічну споруду і пошкодило як надводну, так і підводну частину» - сказано в повідомленні.

За інформацією видання, в результаті аварії кілька відсіків корабля затопило. Однак завдяки злагодженим діям команди корабля і його капітана «Балта» втрималася на плаву і змогла дочекатися допомоги. Однак попри професійні дії екіпажу корабля, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за статтею про недобросовісне ставлення до військової служби, що заподіяло тяжкі наслідки та вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч.3 ст. 425 КК).

Судно Военно-морских сил Украины «Балта», которое получило вчера пробоину у острова ЗмеиныйДумская Нет

У пресцентрі ВМСУ запевнили, що корабель знаходиться в Одесі, він поза небезпекою, а пошкодження будуть усунені в найкоротші терміни.

Нагадаємо, 13 жовтня стало відомо, що в Чорному морі через погіршення погодних умов зазнає лиха корабель «Балта» Військово-Морських сил Збройних сил України. Невеликий кораблик отримав пошкодження від стихії, але зумів протриматися до прибуття рятувальників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: