Які обіцянки нардепи мають виконати у 2022 році

Читать на русском

Верховна рада 17 грудня проведе останнє цього року пленарне засідання. Наступного разу депутати зберуться під куполом лише наприкінці січня, а у лютому стартує нова сесія парламенту. «Слово і діло» сьогодні пропонує подивитися, які обіцянки народні депутати мають виконати у 2022 році.

Перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко обіцяв ухвалити законопроєкт, який ускладнить внесення постанов про скасування результатів голосування. На думку Корнієнка, такі постанови перетворилися на інструмент маніпуляції.

Також депутат обіцяв розмежувати посаду мера Києва та голови міської адміністрації (тобто ухвалити законопроєкт про столицю) та затвердити законопроєкт про конституційну процедуру № 4533.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія з 2022 року обіцяв запроваджувати пенсійні рахунки в Україні, тобто елементи іншого рівня пенсійної системи.

«Слуга народу» Данило Гетманцев обіцяв запровадити справедливе оподаткування будівельної галузі. Крім того, у планах нардепа стимулювати подання декларацій, а саме: «Ми не плануємо вводити загальнообов'язкове декларування, хоча я прихильник обов'язкового декларування. Ми стимулюватимемо подання декларацій шляхом надання додаткових можливостей економії на податках».

Дмитро Соломчук обіцяв заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах. Законопроєкт, який це передбачає – «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» – вже ухвалено у першому читанні.

Марина Бардіна обіцяла підтримати ратифікацію Стамбульської конвенції. «Ратифікація Конвенції дозволить Україні посилити механізм протидії насильству та побудувати дієву інфраструктуру реагування та протидії. Крім того, Конвенція дозволить нам захищати від насильства наших громадян за кордоном... Закликаю колег з парламенту брати участь», – сказала вона.

Кіра Рудик пообіцяла, що її партія «Голос» повторно внесе законопроєкт щодо легалізації медичного канабісу.

Григорій Мамка обіцяв, що фракція «Опозиційна платформа – За життя» оскаржуватиме законопроєкт №5600.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, кого з нардепів найчастіше позбавляли виплат за прогули у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: