У Кремлі висловилися щодо ситуації з кораблем ВМС ЗСУ

Читать на русском
У Росії вважають, що ситуація з українським кораблем Донбас в Азовському морі може бути провокацією та свідчити про небезпеку.
фото ru.armeniasputnik.am

У Росії вважають, що ситуація з українським кораблем «Донбас» в Азовському морі може бути провокацією та свідчити про небезпеку.

Таку думку висловив речник президента РФ Дмитро Пєсков у п'ятницю, 10 грудня, пише російське агентство ТАСС.

Резніков прокоментував російську істерику через корабель ВМСУ «Донбас»За словами міністра, всі заяви про можливу провокацію з боку України є черговим російським інформаційним вкиданням.

«Те, що сталося зайвий раз, показує потенційну шкоду і потенційну небезпеку, яка може виникати з таких провокаційних дій», - сказав він.

За словами Пєскова, будь-яка незначна провокація може призвести до «дуже і дуже серйозних наслідків» і це те, «про що неодноразово говорив президент Путін».

Нагадаємо, увечері 9 грудня у ФСБ РФ заявили, що корабель «Донбас» ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і нібито рухається у бік Керченської протоки. Федеральна служба безпеки вимагала змінити курс.

Міністр оборони України Олексій Резніков у відповідь заявив, що Азовське море є акваторією спільного використання України та РФ, тому українські кораблі мають право перебувати там на законних підставах. До того ж корабель «Донбас» є неозброєним судном і не несе жодних загроз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: