Хибні звинувачення: посольство США прокоментувало інцидент із судном ВМС ЗСУ

Читать на русском
Посольство США вважає російські звинувачення в нібито провокації з боку ВМС ЗСУ у Керченській протоці частиною інформкампанії.
Корабель управління ВМС України «Донбас»фото з відкритих джерел

Посольство США вважає російські звинувачення в нібито провокації з боку ВМС ЗСУ у Керченській протоці частиною кампанії РФ із відволікання уваги від власної агресії.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби посольства у соцмережі Twitter у п'ятницю, 10 грудня.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Донбас» має повне право плавати у водах України. Неправдиві звинувачення Росії є частиною її невпинної кампанії відволікання від її останніх агресивних провокаційних дій. Нові незаконні обмеження в Керченській протоці та Азовському морі – черговий акт агресії проти України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, увечері 9 грудня у ФСБ РФ заявили, що корабель «Донбас» ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і нібито рухається у бік Керченської протоки. Федеральна служба безпеки вимагала змінити курс.

Міністр оборони України Олексій Резніков у відповідь заявив, що Азовське море є акваторією спільного використання України та РФ, тому українські кораблі мають право перебувати там на законних підставах. До того ж корабель «Донбас» є неозброєним судном і не несе жодних загроз.

У Кремлі сьогодні заявили, що ситуація з українським кораблем «Донбас» в Азовському морі може бути провокацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: