Україна прискорить створення військово-морської бази в Бердянську – Міноборони

Читать на русском
Наразі вже виділено ділянку, де будують казармений комплекс для військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти
Олексій Резніковmil.gov.ua

** Україна прискорить створення військово-морської бази в Бердянську, оскільки Росія своїми спробами окупувати й Азовське море створює системні загрози для судноплавства.**

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, 13 листопада повідомляє пресслужба Міноборони.

«Посилення наших можливостей в цьому напрямку і розвиток військово-морських Міл в цілому є одним з пріоритетів. Після закінчення поїздки ми проведемо детальний аналіз поточної ситуації. Будуть дані відповідні доручення, щоб прискорити будівництво бази ВМС в Бердянську» - сказав він.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Для створення бази на баланс Міноборони передадуть ділянку в 3,04 гектар. Там розмістять командування бази, два дивізіони кораблів - дивізіон малих броньованих артилерійських катерів і патрульних катерів типу Mark VI - і Дивізіон суден забезпечення, радіотехнічний підрозділ і підрозділ по боротьбі з протидиверсійними засобами, сили забезпечення. Наразі вже виділено ділянку, де будують казармений комплекс для 200 військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти.

Нагадаємо, раніше глава держави Володимир Зеленський повідомив, що в Україні до 2035 року планують реалізувати велику програму з розвитку військово-морського флоту (ВМФ).

Якщо Україна в рамках військової допомоги від Великобританії отримає ракети до ракетних катерів, у її військово-морських сил з'явиться можливість у разі необхідності просто знищувати російські військові кораблі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: