Стало відомо, яким ракетним комплексом посилять кордон України

Читать на русском
Очільник Міноборони зазначив, що посилення можливостей та розвиток ВМС України є одним із пріоритетів роботи відомства.
Ракетний комплекс Нептунфото: Defense Express

Міністр оборони Олексій Резніков у рамках робочого візиту до міста Бердянська Запорізької області заявив, що найближчим часом для захисту південного кордону України буде передано берегові ракетні комплекси «Нептун».

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

«Вкрай актуальним я вважаю, що сьогодні на озброєнні ВМС України знаходиться протикорабельний комплекс «Нептун». Від себе особисто зроблю все від мене залежне, щоб у найближчій перспективі цей комплекс заступив на бойове чергування для захисту південних рубежів», - сказав Резніков.

Резніков розповів, чому прийняв рішення очолити МіноборониРезніков повідомив, що йому надійшла пропозиція від президента і він, як людина, яка вирішила залишатися на публічній службі, не міг не прийняти його

Водночас він зазначив, що Військово-морські сили активно посилюються за допомогою західних союзників, зокрема США.

Міністр нагадав, що зараз два катери типу Island морським шляхом здійснюють перехід в Україну, два - вже передані флоту, як і перший безпілотний комплекс Bayraktar. Крім того, на турецькій верфі розпочалося будівництво корпусу головного корвету типу ADA для потреб України.

«Після окупації Криму та окремих районів Донбасу і Луганської області Росія намагається де-факто окупувати й Азовське море. Ми постійно звертаємо на це увагу, адже це небезпечний прецедент для всього світу. Посилення наших можливостей та розвиток Військово-Морських Сил загалом є одним із пріоритетів», - наголосив Резніков.

«Нептун» - це комплекс крилатих ракет наземного базування із протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів усіх класів аж до крейсера у простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби та року за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

Коли гроші вирішують усе: скільки отримає армія у 2022 роціАле грошей для того, щоб закрити борги, що накопичилися перед військовослужбовцями, може не вистачити.

Нагадаємо, що на озброєння ЗСУ Береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун» був прийнятий 23 серпня 2020 року. Вже навесні, 15 березня 2021 року комплекс надійшов до складу Військово-морських сил України.

Також нагадаємо, що Україна прискорить створення військово-морської бази в Бердянську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: