Ринок акцій у Росії обвалився на тлі конфронтації із Заходом

Читать на русском

Російський ринок акцій до вівторка, 14 грудня, рекордно впав через геополітичну напруженість.
ілюстративне фото

Російський ринок акцій у вівторок, 14 грудня, рекордно впав через геополітичну напруженість. Показники досягли мінімуму з березня цього року.

Про це повідомляє profinance.ru.

Як змінювалася біржова ціна на газ у 2020-2021 рокахЦіна на газ в Європі бʼє рекорди. Як останні два роки змінювалася біржова вартість газу в Європі і в Україні – на інфографіці.

Так, ще наприкінці жовтня ф'ючерс на індекс РТС був у районі 192 000, а сьогодні вранці він досяг позначки 150 000. Це сталося внаслідок погіршення кон'юнктури зовнішніх ринків за збереження геополітичних ризиків.

«Російський ринок акцій вранці вівторка продовжив обвал понеділка і впав більше ніж на 7%, але, оскільки та сама причина, що викликала його зниження вчора і сьогодні, призвела одночасно і до продовження зростання цін на газ в Європі до рівня $1450 - посилення погроз заблокувати проект «Північний потік 2», - йдеться у повідомленні.

Так, у понеділок увечері ринок акцій у Росії завершив торги обвалом індексів МосБіржі та РТС на 3,8% та 4% відповідно. Нафта марки Brent подешевшала до $74,1 за барель (на 0,4%).

Нагадаємо, у грудні у Туреччині зафіксували обвал ліри.

Напередодні повідомлялося, що ціни на газ у Європі знову зросли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: