Вітренко не виключив, що Україна оскаржить сертифікацію «Північного потоку-2» в суді

Читать на русском
Україна має певний доступ до поданих документів. В процесі сертифікації її повинні вислухати
Ілюстративне фотоnord-stream2.com

Україна може оскаржити процедуру та результати сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2», якщо він не відповідатиме європейському законодавству.

Про це розповів голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в коментарі для інформаційного агентства Reuters.

Вітренко зазначив, що на сьогодні Україна має певний доступ до поданих документів. В процесі сертифікації її повинні вислухати. При цьому українська сторона не має достатніх повноважень, щоб припинити процедуру сертифікації ПП-2, але готова оскаржити її результат у разі необхідності.

Північний потік-2: у Нафтогазі пояснили, що дасть участь у сертифікації оператораПолітичні домовленості між США та Німеччиною не впливатимуть на процес, переконаний радник глави правління НАК «Нафтогаз України».

«Ми сподіваємося, що цього не станеться, але якщо це станеться, вони підтвердять це без дотримання духу і букви європейського права, тоді, звичайно, ми звернемося до суду» - резюмував він.

Нагадаємо, що Німеччина призупинила сертифікацію «Північного потоку-2». ЗМІ написали про те, що запуск газопроводу можливий не раніше березня 2022 року.

У «Газпромі» відмовилися називати терміни запуску ПП-2 і сертифікації компанії-оператора Nord Stream 2 AG.

Росія може зважитися плюнути на необхідну сертифікацію ПП-2 і запустити проєкт без неї. У цьому випадку компанії-оператору, звичайно, загрожує штраф, проте в порівнянні з вартістю проєкту він виглядає дуже смішно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: