Ціни на газ у Європі знову зросли

Читать на русском
Ціни на газ у Європі знову зросли після заяви нової міністерки закордонних справ Німеччини.
Reuters

Ціни на газ у Європі знову зросли після заяви нової міністерки закордонних справ Німеччини.

Згідно з даними лондонської біржі ICE, котирування січневих контрактів піднялися до 1386,4 долара за кубометр газу (116,4 євро за МВт-год ціна газу в Європі майже повернулася до жовтневих цін у 1400 доларів.

Енергетична криза в Європі: як країни ЄС пропонують проводити реформу енергоринкуЯк у Європейському Союзі пропонують реформувати енергетичний ринок, дивіться на інфографіці.

Як відомо, лідерка німецьких «Зелених», міністр закордонних справ у новому уряді Анналена Бербок заявила, що зараз не бачить підстав для запуску добудованого російського газопроводу «Північний потік-2».

Вона додала, що у разі подальшої ескалації конфлікту між Росією та Україною газопровід тим більше не може бути підключений до мережі.

Нагадаємо, восени РФ скоротила прокачування газу до Європи, що спричинило енергетичну кризу та підняло ціни на газ, вугілля та електроенергію.

Згодом РФ поступово почала нарощувати транзит газу до регіону, проте він залишився нижче за нормальні рівні у відповідний період року.

Федеральне мережеве агентство Німеччини тимчасово зупинило процес сертифікації компанії Nord Stream 2 AG як оператора російського газопроводу «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: