Обвал ліри у Туреччині: як змінився курс з початку року

Читать на русском
З початку року курс турецької ліри знизився майже вдвічі щодо долара. Найбільше падіння сталося протягом листопада —  на 26 відсотків.
Фото - obmenka.od.ua

У понеділок, 13 грудня, турецька ліра оновила історичний мінімум. Її курс склав 14,99 за долар.

З початку року курс ліри знизився майже вдвічі щодо долара. Найсуттєвіше падіння сталося протягом листопада — на 26%, пише Reuters.

Зміцнення гривні: чого очікувати від національної валюти у 2022 роціПісля майже року зміцнення гривню очікують чергові випробовування, які українці відчують вже у новому 2022 році. Чого очікувати від нацвалюти – прогнозував Олександр Радчук.

Основною причиною падіння ліри залишається позиція президента Реджепа Таїпа Ердогана, який наполягає на зниженні ключової ставки, незважаючи на інфляцію, яка у листопаді перевищила 20%.

Раніше ми писали, що національна валюта Туреччини обвалилася на 14% після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган звільнив главу Центрального банку країни Наджі Агбала.

Також турецька поліція розігнала акцію протесту у Стамбулі. Десятки протестувальників було заарештовано. Подібні акції протесту відбулися у столиці Анкарі та інших містах країни.

Згідно з даними ЗМІ , що обвал ліри вигідний для туристів, які приїхали в країну. Вони можуть заощадити на обміні, купуючи місцеві товари і послуги у національній валюті Туреччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: