Обвал ліри у Туреччині: що відбувається з курсом

Читать на русском
Турецька ліра знову ослабла після новин, що президент Реджеп Таїп Ердоган звільнив  міністра фінансів країни.
Bloomberg

Турецька ліра знову ослабла після новин, що президент Реджеп Таїп Ердоган звільнив міністра фінансів країни.

Як повідомляє Вloomberg, валюта торгується близько 13,43 долара за долар у Сінгапурі, що на 1,4% нижче рівня закриття в Нью-Йорку після новин про те, що міністр фінансів Лютфі Ельван залишив посаду.

Зміцнення гривні: чого очікувати від національної валюти у 2022 роціПісля майже року зміцнення гривню очікують чергові випробовування, які українці відчують вже у новому 2022 році. Чого очікувати від нацвалюти – прогнозував Олександр Радчук.

Відомо, що минулого тижня курс турецької ліри упав до найнижчого рівня в історії. Турецька валюта дешевшала на 18%, з 11,37 до 13,21 ліри за долар.

Падіння національної валюти Туреччини сталося після того, як Ердоган похвалив Центробанк країни за третє зниження ставок за три місяці.

Це викликало протести серед населення. Демонстранти критикували економічну політику уряду та зростання вартості проживання.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відправив у відставку очільника Міністерства фінансів країни. Звільнення пов'язане із рекордним обвалом турецької валюти.

Також турецька поліція розігнала акцію протесту у Стамбулі. Десятки протестувальників було заарештовано. Подібні акції протесту відбулися у столиці Анкарі та інших містах країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: