ПП-2 навряд чи запрацює у разі вторгнення Росії до України – Блінкен

Читать на русском
Газопровід Північний потік-2 навряд чи запрацює у разі подальшої агресії проти України з боку Москви, заявили у США.
Getty Images

Газопровід «Північний потік-2» навряд чи почне працювати у разі подальшої агресії проти України з боку Москви. Це потрібно враховувати президентові РФ Володимиру Путіну.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на його інтерв'ю американському телеканалу NBC.

«Північний потік-2»: яка війна розгорнулася через газогін у Конгресі США й до чого тут оборонний бюджетУ США не змогли ухвалити оборонний бюджет. Каменем спотикання стали санкції проти газопроводу Північний потік-2.

«Дуже малоймовірно чи складно уявити, що це станеться, якщо Росія відновить свою агресію проти України», – сказав Блінкен.

Як зазначає видання, Сполучені Штати наполягають на тому, щоб німецький уряд заблокував проект «Північний потік-2», який очікує на сертифікацію Німеччини, у разі вторгнення російських військ в Україну.

«Насправді це («Північний потік-2» – ред.) наш важіль впливу на Росію, оскільки президент Путін хоче, щоб газ почав надходити цим трубопроводом», - сказав Блінкен.

Нагадаємо, 7 грудня у режимі відеоконференції відбулися переговори президентів США та РФ. Обговорювалися також війська навколо кордонів України.

Після цього Байден переговорив із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: