США не будуть примушувати Україну впроваджувати «особливий статус» для Донбасу – Арестович

Читать на русском
Україна отримала певні гарантії того, що США не будуть втручатися, що б там не говорили в Росії, або в ЗМІ
Олексій АрестовичСкриншот

Україна отримала чіткі гарантії того, що США не будуть здійснювати на Київ тиск в інтересах Росії, щоб домогтися від нього поступок з питання Донбасу.

Про це розповів радник керівника офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю для Радіо Свобода.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

«Ми отримали дуже чіткі гарантії, що такого не станеться... Навпаки, ми отримали повні гарантії того, що США не будуть втручатися. Вони можуть викладати свій погляд, можуть давати рекомендації, можуть бути певні домовленості, наприклад, щодо порядку переговорів, але точно не за змістом. І тим більше не за змістом в розрізі тиску» - сказав він, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що США пообіцяли Росії натиснути на Україну з питання Донбасу.

Арестович додав, що фейк про тиск США на Україну могла вкинути Росія - щоб не виглядати такою, що програла за підсумками саміту Байден-Путін.

Нагадаємо, Україна на засіданні Постійної ради ОБСЄ презентувала програму з 10 пунктів, яка повинна допомогти подолати глухий кут, який виник у переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Також президент України Володимир Зеленський не виключає, що в найближчому майбутньому з питання Донбасу буде проведено всеукраїнський референдум.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: