Україну неможливо примусити до рішень, які їй невигідні – Данілов

Читать на русском
Данілов заявив, що Україну не вийде примусити до чого-небудь; та ж Росія вже вісім років намагається це зробити, але у неї нічого не виходить
Олексій Даніловrnbo.gov.ua

Жодна країна не в змозі примусити Україну до прийняття рішень, які не в українських інтересах. Таким чином, будь-які заяви про те, що США нібито будуть тиснути на Україну в інтересах Росії та бойовиків на непідконтрольному Донбасі, є неправдивими.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі «Право на владу».

«Сьогодні дуже багато інтерпретацій, як відбувається, що відбувається, до чого нас будуть примушувати. Я хочу сказати, нас дуже складно змусити. Якщо навіть РФ за вісім років не змогла нас до чогось примусити, то як хтось може вважати, що нас можна до чого примусити - . З нами треба розмовляти як з рівними» - зазначив він.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

Нагадаємо, 7 грудня пройшли переговори президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції. Вони тривали понад 2 години. Серед іншого, підіймалося питання про можливе вторгнення РФ в Україну.

Зокрема, після цих переговорів ряд ЗМІ опублікував інформацію про те, що США спробують змусити Україну дати більше автономії непідконтрольним територіям на сході.

Нагадаємо, 9 грудня президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з президентом США Джозефом Байденом. Відомо, що серед інших підсумків розмови отримано згоду США влитися в процес врегулювання ситуації навколо конфлікту на Донбасі. Україна, своєю чергою, працюватиме над відновленням Нормандського формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: