Зеленський не виключив проведення всеукраїнського референдуму щодо Донбасу

Читать на русском
Зеленський зазначив, що референдум по Донбасу цілком можуть провести - та й не тільки з питання Донбасу, але і по Криму, і з припинення війни в цілому
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що в найближчому майбутньому з питання Донбасу буде проведено Всеукраїнський референдум.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу 1+1.

«Не виключаю референдуму по Донбасу в цілому. І тут питання не в статусі. У нас може бути таке в житті – це може бути по Донбасу, це може бути по Криму, це може бути в цілому по припиненню війни» - сказав він.

Зеленський не виключив того, що в майбутньому певні країни пропонуватимуть Україні ті чи інші умови.

«Так може бути. На сьогодні цього немає точно, тобто тут немає ніяких секретів у мене від суспільства. Я б з такими речами не жартував. І точно секретів не було б, тому що це дуже важливі речі, що стосуються нашого статусу, що стосуються наших територій. Але якщо буде якийсь такий складний виклик, то точно буду радитися з нашим суспільством» - додав він.

Нагадаємо, Україна на засіданні Постійної ради ОБСЄ презентувала програму з 10 пунктів, яка повинна допомогти подолати глухий кут, який виник у переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: