Стали відомі результати засідання ТКГ щодо Донбасу

Читать на русском
Позитивних результатів засідання ТКГ немає. Російська сторона відмовилася відкривати КПВВ Щастя та Золоте.
facebook.com/sergiy.garmash

На засіданні Тристоронньої контактної групи 8 грудня українській стороні не вдалося домовитися з Росією про відкриття КПВВ «Щастя» та «Золоте». Однак був підготовлений документ, який сьогодні може бути розглянутий на позачерговому засіданні ТКГ.

Про це повідомив представник ОРДЛО в українській делегації у ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

Обмін полоненими: чому півтора року немає прогресу в переговорахПереговори щодо обміну полоненими практично заморожені. Коли був останній обмін і чому не проводять нових – в матеріалі Слово і діло.

«На жаль, немає позитивних результатів щодо КПВВ та щодо обміну (полоненими — ред.). Поки що ще відкрите питання щодо повернення до режиму припинення вогню. Ми підготували документ, який сьогодні, якщо він влаштує усі сторони, може бути розглянутий на позачерговому засіданні ТКГ. Тому це питання поки що залишається відкритим», - заявив Гармаш.

Він додав, що російська сторона висуває політичні вимоги для того, щоб відкрити КПВВ, або взагалі не дає пояснень, чому не хоче відкривати КПВВ у Щасті. При цьому, додає Гармаш, гуманітарні вантажі там ходять і даний пункт в'їзду-виїзду для них відкритий.

Нагадаємо, перед засіданням ТКГ президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що буде вирішено три основні питання, у тому числі припинення вогню на Новий рік та Різдво та обміну полоненими.

Раніше Зеленський пояснив паузу в обміні полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: