Зеленський обговорив міграційну кризу з президентом Польщі

Читать на русском
Український та польский президенти визнали ситуацію гібридною атакою, для відповіді на яку потрібні спільні зусилля та взаємодія.
Інтерфакс-Україна

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда в телефонній розмові обговорили ситуацію на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як зазначається, очільники країн констатували, що наразі відбувається гібридна атака, для реагування на яку потрібні спільні зусилля та взаємодія.

Також Зеленський розповів Дуді, яким є розвиток ситуації на Донбасі і якими є кроки, які робить Україна, щоб активізувати роботу всіх переговорних форматів заради досягнення миру.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

У цьому зв'язку Зеленський наголосив на необхідності зберегти санкційний тиск світової спільноти на Росію до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

При цьому, співрозмовники приділили увагу координації позицій для протидії проекту Північний потік-2. Зеленський та Дуда були одностайними в оцінці Північного потоку-2 як загрози для безпеки всієї Європи.

«Це - стратегічна зброя в руках РФ», - наголосив президент України та додав, що щоб ефективно протидіяти тиску з боку Росії, потрібна єдність ЄС і партнерів, а також належні санкційні обмеження.

Водночас, Зеленський окремо порушив питання про врегулювання процедури надання дозволів українським автомобільним вантажним перевізникам.

Зрештою лідери країн обговорили графік найближчих заходів на найвищому рівні, а Зеленський висловив подяку польській стороні за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Скільки Україна щороку витрачає коштів на проєкт «Стіна»Скільки Україна щороку витрачає на будівництво проєкту «Стіна», дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Нагадаємо, що для запобігання міграційним потокам Україна розпочала зміцнювати кордони з Білоруссю.

Раніше ми повідомляли, що Україна розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю.

Також нагадаємо, що уряд надав кошти силовим відомствам на заходи щодо зміцнення державного кордону через ситуацію з мігрантами на білорусько-польському кордоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: