На зміцнення кордону з Білоруссю виділили 175 мільйонів гривень

Читать на русском
Кабмін виділив 175 млн. гривень на зміцнення кордону з Білоруссю. Гроші направлять із резервного фонду держбюджету.
фото facebook.com/artem.shevchenko.9

Уряд надав кошти силовим відомствам на заходи щодо зміцнення державного кордону через ситуацію з мігрантами на білорусько-польському кордоні.

Рішення ухвалено на засіданні Кабміну в середу, 24 листопада.

Скільки Україна щороку витрачає коштів на проєкт «Стіна»Скільки Україна щороку витрачає на будівництво проєкту «Стіна», дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Гроші направлять із резервного фонду держбюджету. Так, Держприкордонслужба отримає 66,9 млн. гривень, а Нацгвардія - 108,1 млн. гривень.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту, оперативна ситуація на українсько-білоруській ділянці кордону в межах Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей значно ускладнилася.

Для виконання завдань, пов'язаних із посиленням найбільш уразливих ділянок кордону України з Республікою Білорусь з передислокацією з інших регіонів у першій хвилі залучено близько 3098 військовослужбовців Державної прикордонної служби та 859 військовослужбовців Нацгвардії. Крім того, залучено близько 390 одиниць техніки, зокрема авіаційної.

У другій та третій хвилях до виконання завдань планується залучити 1555 військовослужбовців, 193 одиниці військової техніки, Національною гвардією 6993 військовослужбовці, а також понад 100 одиниць військової техніки.

Нагадаємо, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею триває із серпня. Україна вирішила зміцнити свій держкордон.

Раніше в МВС оцінили зміцнення кордону з Білоруссю та Росією у 17 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: