Єврокомісія виділить до 3,5 млн євро на повернення мігрантів на батьківщину

Читать на русском
На повернення мігрантів із території Білорусі на батьківщину Єврокомісія має намір виділити до 3,5 млн. євро.
З відкритих джерел

На повернення мігрантів із території Білорусі на батьківщину Єврокомісія має намір виділити до 3,5 млн. євро.

За даними білоруської влади, зараз на території країни перебувають до 7 тисяч мігрантів, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє пресслужба ЄК.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

«Ірак розпочав репатріацію громадян, які застрягли у Білорусі. Ми вітаємо цю дуже гарну співпрацю з Іраком. Але все більше мігрантів потрапляють у пастку, і ми працюватимемо з агентствами ООН, щоб полегшити їхнє повернення додому. Ми мобілізуємо до 3,5 млн. євро для підтримки добровільних повернень з Білорусі», - заявила вона.

У Європейській комісії вважають, що нещодавні події з мігрантами «не могли б статися без участі деяких транспортних операторів, свідомо чи несвідомо».

Усі транспортні оператори, охоплюючи сухопутні, повітряні, внутрішні водні та морські шляхи, які займаються чи полегшують контрабанду, чи торгівлю людьми в ЄС, можуть зіткнутися з призупиненням ліцензій, обмеженнями на свої європейські операції та заморожуванням транзиту через Європу.

Нагадаємо, у Білорусі озвучили кількість мігрантів у країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: