Зеленський і Дуда обговорили «Північний потік-2»

Читать на русском
Обидва президенти одностайно оцінили газопровід, як загрозу безпеці України, Польщі та всієї Європи в цілому
Зеленський і Дудаpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда провели телефонну бесіду, в якій обговорили протидію російському газопроводу «Північний потік-2».

Про це 8 листопада повідомляє Офіс президента.

У розмові підіймалася тема координації спільних зусиль двох країн у протидії ПП-2. Обидва президенти одностайно оцінили газопровід, як загрозу безпеці України, Польщі та всієї Європи в цілому, і підтвердили непохитну налаштованість на подальшу протидію проєкту.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

Також президенти обговорили ситуацію на польсько-білоруському кордоні, альтернативні способи транспортування газу, що виключають Росію, і домовилися обмінятися візитами.

26 жовтня в Німеччині зробили крок до того, щоб сертифікувати російський газопровід ПП-2. Міністерство економіки ФРН проаналізувало надійність газових поставок і передало результати Федеральному відомству по мережах, яке є регулятором в даному питанні.

Раніше повідомлялося про те, що процес сертифікації російського газопроводу ПП-2 може розтягнутися мінімум на кілька місяців, оскільки крім рішення Німеччини необхідно ще й рішення Європейської комісії.

У Держдепартаменті США заявили, що ПП-2 не запрацює раніше березня 2022 року, оскільки Німеччина і Європейська комісія затягнуть з його сертифікацією. Тому якщо Росія має запаси газу для транспортування по ПП-2, вона зобов'язана збільшити поставки в Європу за вже існуючими маршрутами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: