США пригрозили Росії неприємностями через маневри на українському кордоні

Читать на русском
Вашингтону дуже не подобаються агресивні заяви російського президента Володимира Путіна та інших кремлівських керівників
Крістіна КвіннІнтерфакс-Україна

Оскільки США вкрай стурбовані ситуацією, яка складається біля кордонів України, Вашингтон попередив Москву про серйозні наслідки в разі спроби російських військ атакувати Україну.

Про це заявила тимчасова перевірена в справах США в Україні Христина Квінн в інтерв'ю Суспільному.

Квінн сказала, що Вашингтону дуже не подобаються агресивні заяви російського президента Володимира Путіна та інших кремлівських керівників. У цих заявах знецінюється суверенітет і територіальна цілісність України.

За її словами, США не подобаються агресивні заяви президента РФ Володимира Путіна та інших високопоставлених чиновників Кремля, в яких вони знецінюють суверенітет і територіальну цілісність України.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Я також хочу сказати, що ми стурбовані не тільки через нарощування військ, а й через агресивні заяви президента Путіна та інших російських чиновників. У великій кількості подібних заяв йдеться про те, що Україна - не незалежна держава, не має права вирішувати за себе, за свої майбутні союзи, і про те, що Україна не має власну територіальну цілісність, щоб її захищати» - заявила дипломат.

Нагадаємо, Збройні Сили Російської Федерації постійно утримують потужне наступальне угруповання біля кордонів України, яка залишається там після військових навчань.

Український президент Володимир Зеленський вважає переміщення російських військ уздовж кордонів України та збільшення їх концентрації психологічним тиском на Київ.

ГУР МО прогнозує пік стягування російських військ до кордонів України на січень 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: