У НАТО відреагували на дії Росії біля кордонів України

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні Росії та України.
Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні Росії та України і навіть готовий реагувати на зміни ситуації.

«Ми уважно спостерігаємо за незвичайними пересуваннями російських військ на кордоні з Україною», - сказав він у програмі «Axios on HBO».

Аналізуємо виконання президентської програми: референдум про членство в НАТОРішення про вступ України в НАТО буде ухвалюватися на референдумі, обіцяв Володимир Зеленський. Слово і діло вивчило, чи змінилася його риторика.

Столтенберг підкреслив, що Альянс напоготові і готовий до будь-якого розвитку ситуації.

Водночас генсек визнав, що Україна розчарована тим, що раніше ця обіцянка про приєднання країни до Плану дій щодо членства в НАТО «для захисту від Росії ще не виконана. Столтенберг пояснив, що членство може бути досягнуто лише тоді, якщо всі 30 країн-членів підтримають його.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрінеться у штаб-квартирі НАТО із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Раніше Кулеба висловив сподівання, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства.

Також наші аналітики вивчили обіцянку Зелеського, що «рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на всеукраїнському референдумі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: