Росія тримає напоготові потужне наступальне угруповання – розвідка

Читать на русском
Збройні сили Російської Федерації постійно утримують потужне наступальне угруповання біля кордонів України, яке залишається там після військових навчань.
president.gov.ua

Збройні сили Російської Федерації постійно утримують потужне наступальне угруповання біля кордонів України, яке залишається там після військових навчань.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Роман Машовець в інтерв'ю Military Times, передає Головне управління розвідки Міноборони України.

Він зазначив, що у другій половині 2021 року російські війська провели комплекс командно-штабних навчань біля кордону України. Після їхнього завершення до місць постійної дислокації повернувся лише особовий склад. Бойова та інша військова техніка, такі як танки, бойові машини та ракетні системи «Іскандер», залишилися біля кордону України.

Очевидне та ймовірне: що заважає Путіну напасти на Україну прямо заразВ американському Білому домі побоюються російських військових переміщень біля кордонів з нашою країною.

«Росія своїми діями та збройною агресією щодня підриває основи демократичного світу, а Україна зараз не тільки має військовий конфлікт із Російською Федерацією на своїх територіях, а фактично виступає як велика стіна для захисту всього світу», – заявив Машовець.

Нагадаємо, на окупованих територіях в окремих районах Донецької та Луганської областей постійно перебуває 2,1 тис. російських військових, які воюють проти України.

Додамо, що український президент Володимир Зеленський вважає переміщення російських військ вздовж кордонів України та збільшення їхньої концентрації психологічним тиском на Київ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: