Бурба розповів, кому українські розвідники звітують про хід операцій

Читать на русском
Представники всіх українських розвідслужб - це Служба зовнішньої розвідки, ГУР МО і прикордонна розвідка - раз на кілька днів роблять доповідь по всіх поточних операціях
Василь БурбаСвобода слова

Українська розвідка, як правило, звітує про свої дії перед дуже вузьким колом осіб. серед них - президент України і обрані ним люди.

Про це заявив екскерівник ГУР МО Василь Бурба в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Верховний головнокомандувач визначає, хто на доповідях керівника військової розвідки на момент 2019-2020 років присутній. Ці особистості визначаються президентом. Я як керівник доповідаю тим особам, які в кабінеті. У нашому випадку по команді президента, в кабінеті, крім Мене і президента, були голова Офісу, заступник голови офісу, керівник комітету. І в цьому складі відбувалися доповіді. Тобто ці особи уповноважувалися президентом» - сказав він.

Розслідування Bellingcat щодо «Вагнергейту»: короткоРозслідування Вагнергейта опублікувала організація Bellingcat. Що з нього відомо – у матеріалі.

Бурба додав, що представники всіх українських розвідслужб - це Служба зовнішньої розвідки, ГУР МО і прикордонна розвідка - раз на кілька днів роблять доповідь по всіх поточних операціях саме президенту і тим, кого він вважатиме за потрібне ввести в курс справи.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

18 листопада українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, в них нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

19 листопада в ефірі «Свободи слова» продемонстрували заздалегідь записане інтерв'ю, в якому ексначальник ГУР МО Василь Бурба розповів, хто віддав наказ призупинити операцію по затриманню бойовиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: