«Просто велике ні»: в Офісі президента пояснили своє небажання йти на ефір до Шустера

Читать на русском
Подоляк заявив, що запрошення на ефір до Шустера - маніпуляції, провокації та політичний хайп, а телеканал, на якому йде передача, назвав олігархічним
Михайло ПодолякFacebook

Представники влади не пішли на ефір до Савіка Шустера в його програму «Свобода слова» обговорювати скандал навколо зриву операції по «вагнерівцям», оскільки канал, на якому йде передача, є олігархічним, а запрошення на програму - це «фейк і хайп».

Про це сказав радник голови офісу президента України Михайло Подоляк в офіційній заяві від імені ОПУ.

Подоляк заявив, що запрошення на ефір до Шустера - маніпуляції, провокації та політичний хайп, а телеканал, на якому йде передача, назвав олігархічним. Саме запрошення Подоляк охарактеризував,як «виклик на телевізійний килим до олігарха».

Розслідування Bellingcat щодо «Вагнергейту»: короткоРозслідування Вагнергейта опублікувала організація Bellingcat. Що з нього відомо – у матеріалі.

«Зрозуміло, що реальна свобода слова – це не маніпуляції, провокації чи демонстративна заангажованість. І це точно не про стару гру за олігархічними правилами. Олігархічне телебачення - це тільки монопольне знущання зі слова. Тому ще раз - просто ні. А якщо відверто говорити, то навіть сьогоднішнє запрошення представників влади на ефір – це фейк, хайп. Не дуже віриться, що є бажання реальної свободи слова. Якби було, то ефір не модерувався б під чергову емоційну драму в олігархічних інтересах... Це, звичайно, дуже голосно. Але смішно. Президент, керівник офісу Президента і будь-яка інша посадова особа за вказівкою олігарха бігати по ефірах не будуть. Ці часи вже закінчилися. Реальна свобода слова дуже відрізняється від олігархічних побажань. А об'єктивне висвітлення теми точно відрізняється від корпоративних прес - релізів. Хоча чи усвідомлюють на тому майданчику, що означають такі ціннісні речі?«- сказав він.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

18 листопада українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, в них нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

19 листопада в ефірі «Свободи слова» продемонстрували заздалегідь записане інтерв'ю, в якому ексначальник ГУР МО Василь Бурба розповів, хто віддав наказ призупинити операцію по затриманню бойовиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: