Засекречені документи щодо «Вагнергейту»: ДБР перевірить достовірність матеріалів Соколової

Читать на русском
Вагнергейт. Секретні документи журналістки Яніни Соколової щодо ПВК та спецоперації, які вона оприлюднила, перевірятиме ДБР.
фото з відкритих джерел

Держбюро розслідувань перевірить походження та справжність секретних документів щодо захоплення та затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер», про наявність яких заявила українська журналістка Яніна Соколова.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР у п'ятницю, 19 листопада.

Розслідування Bellingcat щодо «Вагнергейту»: короткоРозслідування Вагнергейта опублікувала організація Bellingcat. Що з нього відомо – у матеріалі.

«У мережі інтернет 18 листопада 2021 року опубліковано документи, що містять відомості про планування та виконання Головним управлінням розвідки Міноборони та СБУ заходів, пов'язаних з організацією затримання на території України бойовиків ППК «Вагнер»», - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в ДБР, у рамках відкритого кримінального провадження буде проведено перевірку справжності цих документів, а також встановлено військовослужбовців, які мали доступ до цих документів і можуть бути причетними до їх витоку.

Нагадаємо, українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення та затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, вони нібито містять підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

17 листопада міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: