Зеленський, Єрмак та інші представники влади проігнорували ефір по «Вагнергейту» – Шустер

Читать на русском
Шустер заявив, що востаннє він стикався з таким масовим ігноруванням ефірів владою зі скандальної тематики тільки за часів Януковича
Савік ШустерСвобода слова

Жоден з представників влади, яких запросили на ефір «Свободи слова Савіка Шустера», присвячений скандальному «Вагнергейту», не прийшов на ефір. У тому числі запрошення проігнорували президент Володимир Зеленський і глава офісу президента Андрій Єрмак.

Про це заявив у прямому ефірі ведучий програми Савік Шустер.

«Люди, які були запрошені на цю програму і вирішили не прийти – президент, голова офісу президента, голова СБУ, голова ДБР, Давид Арахамія, Ірина Верещук – віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Чому не прийшли ці люди - таке востаннє я бачив, коли влада не приходила, це були часи вже далекі, здавалося б, Януковича. Але я думаю, що не прийшли, тому що нічого хорошого сказати на цю тему не можна. Ми сьогодні будемо говорити про спецоперацію по заманюванню і захопленню російських найманців, які здійснювали військові злочини на сході України» - заявив він.

Розслідування Bellingcat щодо «Вагнергейту»: короткоРозслідування Вагнергейта опублікувала організація Bellingcat. Що з нього відомо – у матеріалі.

Натомість у студії присутні Яніна Соколова, Юрій Бутусов, Дмитро Гордон, народний депутат Роман Костенко, колишній голова РНБО Олександр Турчинов. Ексглаву ГУР МО практично перед ефіром несподівано викликали на допит в СБУ - тому демонстрували заздалегідь записане інтерв'ю, в якому Бурба розповів, хто віддав наказ призупинити операцію.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

18 листопада українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, в них нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: