Бурба розповів, хто віддав наказ про перенесення операції по «вагнерівцям»

Читать на русском
При цьому причетних до захоплення бойовиків офіцерів розвідки звільнили з ГУР. Та ще й позбавили документів прикриття
Василь БурбаСвобода слова

Наказ про перенесення операції із затримання бойовиків так званої «ПВК Вагнера» віддав президент України Володимир Зеленський. Але не персонально, а через голову Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це 19 листопада заявив колишній керівник Головного управління розвідки при Міністерстві оборони (ГУР МО) Василь Бурба в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Бурба висловив упевненість, що в органах влади сидить «кріт» (законспірований агент - ред.) Росії, оскільки операція була відкладена, після чого хтось злив інформацію і бойовиків затримали в Білорусі. Бурба додав, що ця операція - не єдиний провал ГУР МО, там цілий ланцюг провалених операцій.

Розслідування Bellingcat щодо «Вагнергейту»: короткоРозслідування Вагнергейта опублікувала організація Bellingcat. Що з нього відомо – у матеріалі.

При цьому причетних до захоплення «вагнерівців» офіцерів розвідки звільнили з ГУР. Та ще й позбавили документів прикриття. Це означає, що їхнє життя знаходиться під загрозою.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

18 листопада українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, в них нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: