Україна на кордоні з Білоруссю проведе масштабні навчання - подробиці

Читать на русском
За захист кордону відповідатимуть сили Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції, також залучать громадські формування.
прес-служба Нацполіції

Найближчим часом біля кордонів із Білоруссю проведуть масштабні навчання за участю всіх силових структур, територіальної оборони та громадських формувань.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко під час координаційної наради представників силових структур у місті Вараш на Рівненщині.

Зазначається, що представники силовиків і місцевої влади Рівненської області обговорили взаємодію в разі можливого прориву кордону незаконними мігрантами.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

«За захист кордону відповідатимуть сили Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції. Будемо також співпрацювати з місцевими військовими і громадськими формуваннями, що діють на території Вараського і Сарненського районів», - розповів Клименко.

Згідно з його словами, він закликав мешканців прикордонних територій у разі виявлення підозрілих іноземців у своєму населеному пункті одразу повідомляти про це органи поліції. У таких осіб перевірятимуть документи і встановлять причину їхнього перебування на території України.

Ігор Клименко: Наша спільна мета – не допустити міграційної кризи та масових безпорядківНацполіція

Раніше ми повідомляли, що за словами Дениса Монастирського, Україна веде підготовку до ескалації на кордоні з Білоруссю.

Нагадаємо, що 16 листопада мігранти на польсько-білоруському кордоні здійснили чергову спробу прориву. Білорусь пригрозила розцінити застосування водометів проти нелегалів як пряму агресію. Під час зіткнень з мігрантами на кордоні Польщі та Білорусі постраждали сім поліцейських.

Також, Зеленський обговорив міграційну кризу з головою Єврокомісії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: