Україна готується до різних сценаріїв на кордоні Польщі та Білорусі – Данілов

Читать на русском
В умовах міграційної кризи Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні.
rnbo.gov.ua

В умовах міграційної кризи, яка починає загострюватися, Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов 14 листопада під час наради у Луцьку щодо додаткових заходів щодо захисту державного кордону, передає пресслужба РНБО.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Крім підготовки до різних сценаріїв, Данілов зазначив, що необхідно створити міжвідомчу робочу групу із залученням усіх силових структур, органів місцевого самоврядування для цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та оперативного реагування.

«Потрібно діяти абсолютно скоординовано, спокійно та виважено, і сповідувати державну позицію», - наголосив секретар РНБО.

Він також назвав ситуацію на кордоні Польщі та Бедарусі – «чергової спецоперації Росії».

«Восьмий рік триває військова агресія з боку РФ, і те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою – це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні», - сказав Данілов. .

За його словами, за даними розвідувальних органів, сьогодні на території Білорусі перебуває «вже близько 16 тисяч людей – так званих біженців».

«Ця ситуація може торкнутися нас безпосередньо, тому маємо вжити всіх необхідних заходів реагування», - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні у Луцьку відбулася нарада з питань додаткових заходів щодо забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону під головуванням секретаря РНБО.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває із серпня. Цього тижня великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон із Білорусі до Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: