Латвія проводить військові навчання на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
У Латвії вивчається ситуація, коли групи мігрантів можуть попрямувати до латвійського кордону. Латвійська армія до цього готова
Ілюстративне фотоФото RJC

Латвія почала термінові навчання на кордоні з Білоруссю. Вони триватимуть до 12 грудня, передбачається, що в них задіють до трьох тисяч військових. Маневри мають назву Decisive Point (Вирішальний Момент).

Про це 14 Листопада повідомляє Deutsche Welle.

«Я попросив оголосити про початок військових навчань в Латгалії, щоб і наші білоруські колеги - якщо їх можна так називати - знали, що це не просто так» - заявив Міністр оборони країни Артіс Пабрікс.

Пабрікс зазначив, що в Латвії вивчається ситуація, коли групи мігрантів можуть попрямувати до латвійського кордону. Латвійська армія до цього готова. Тим більше навчання не завадять, тому що до стабілізації ситуації на кордоні Польщі та Білорусі ще дуже далеко.

Нагадаємо, Варшава розглядає можливість закрити нові прикордонні переходи на кордоні з Білоруссю і припинення залізничного сполучення. А британські військові допоможуть інженерно посилити кордон між Польщею і Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: