Мігранти на кордоні Білорусі під час штурму поранили польського прикордонника

Читать на русском
Сутички на кордоні Білорусі та Польщі -  мігранти закидали польських військових камінням та палицями. Один офіцер поранений.
Reuters

У вівторок, 16 листопада, під час чергових спроб штурмувати кордон Польщі мігранти закидали польських військових камінням та палицями. Один офіцер поранений.

Як пише pap.pl, група мігрантів із близько 100 осіб намагалася силою перетнути польський кордон поблизу міста Дубичі-Церківні.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

«Вони засліплювали лазером наших військових, розбили вікно в офіцерській машині, кидаючи каміння», - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби Польщі.

Також біля міста Черемча сталася друга спроба «прориву» кордону за участю 50 мігрантів, під час якої було поранено польського солдата.

«Мігранти кидали гілки, каміння, колоди. Один солдат отримав удар по голові в результаті влучення каменю. Попри те, що він був у шоломі його голова була порізана», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

«Слово і діло» згадало інші міграційні кризи у світі.

Як відомо, повне інженерне облаштування кордону України з Білоруссю коштуватиме 7 мільярдів гривень, на облаштування принаймні найнебезпечніших десяти ділянок потрібно 189 мільйонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: