Україна веде підготовку до ескалації на кордоні з Білоруссю – Монастирський

Читать на русском
Монастирський заявив, що Україна зацікавлена в розширенні співпраці з ЄС у сфері спільного протистояння гібридним загрозам
Денис МонастирськийСлуга народу

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і комісар внутрішніх справ Європейського Союзу Ільва Йоханссон провели телефонну розмову, в ході якої обговорили питання взаємодії на тлі загострення ситуації на кордонах ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Монастирський заявив, що Україна зацікавлена в розширенні співпраці з ЄС у сфері спільного протистояння гібридним загрозам. Ситуацію на польсько-білоруському кордоні Київ розглядає в контексті загальної стратегії Росії на ослаблення ЄС. При цьому поточний стан справ на кордоні дає можливість прогнозувати ймовірну ескалацію і нарощування нелегальної міграції через Україно-Білоруський кордон.

Тому, додав український міністр, доцільно запустити другу фазу проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні» - за допомогою проєкту планується поліпшити охорону україно-білоруського кордону та матеріально-технічний стан прикордонників.

Нагадаємо, 16 листопада мігранти на польсько-білоруському кордоні здійснили чергову спробу прориву. Білорусь пригрозила розцінити застосування водометів проти нелегалів як пряму агресію.

Під час зіткнень з мігрантами на кордоні Польщі та Білорусі постраждали сім поліцейських.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: