Польща застосувала водомети на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Сьогодні мігранти на польсько-білоруському кордоні здійснили чергову спробу прориву. Білорусь пригрозила розцінити застосування водометів проти нелегалів як пряму агресію.
GettyImages

Сьогодні мігранти на польсько-білоруському кордоні здійснили чергову спробу прориву. Білорусь пригрозила розцінити застосування водометів проти нелегалів як пряму агресію.

Про це повідомляє пресслужба Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь у вівторок, 16 листопада.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Прикордонна служба Білорусі зазначає, що Польща нібито не має права застосовувати насильницькі дії проти мігрантів, які перебувають на території іншої країни.

«Білоруська сторона ініціює розслідування цього інциденту», - пише пресслужба.

Нагадаємо, у вівторок, 16 листопада, стало відомо про те, що мігранти залишають прикордонний перехід «Брузги» між Польщею та Білоруссю – під контролем представників білоруських спецслужб вони рушили у бік старого табору.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 16 листопада, при чергових спробах штурмувати кордон Польщі мігранти закидали польських військових камінням та ціпками. Один офіцер отримав поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: