Їхні версії: в Офісі президента відреагували на розслідування Bellingcat

Читать на русском
В Офісі президента прокоментували розслідування Вагнергейту, яке опублікувала організація Bellingcat.
фото з відкритих джерел

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у середу, 17 листопада, дав коментар на публікацію Bellingcat про першу частину розслідування щодо «справи вагнерівців».

Про це йдеться у коментарі Подоляка для агентства «Інтерфакс».

«В основі цього тексту - інтерв'ю з різними відставниками з розвідки і спецслужб. Все, сказане ними, це лише їхні слова і їхні версії подій. Втім, немає жодного сумніву в тому, що від людей, які з тих чи інших причин втратили свої посади, можна почути дуже дивні висловлювання, у тому числі й перебільшений опис будь-яких планів чи дій розвідки і спецслужб», - заявив Подоляк.

Розслідування Bellingcat щодо «Вагнергейту»: короткоРозслідування Вагнергейта опублікувала організація Bellingcat. Що з нього відомо – у матеріалі.

Радник голови ОПУ вказує, що «у всіх ключових місцях тексту самим Bellingcat вказується, що ці розповіді відставників не можуть бути незалежно верифікованими».

«Що ж ми бачимо в цій історії, яка отримала медійну назву «операція з вагнерівцями»? Перше: російські ПВК - глобальне зло. Друге: українські розвідслужби активно роками відстежують усіх тих, хто брав участь у злочинних діях проти України. Третє: умовних «вагнерівців» затримали на території Білорусі лише внаслідок посилення контррозвідувального режиму перед президентськими виборами, в які тоді втягувалася країна», - стверджує Подоляк.

Згідно з його словами, Bellingcat «абсолютно нічого не говорить про будь-який «злив» будь-якої інформації про «вагнерівців» або про участь іноземних спецслужб.

При цьому, Подоляк стверджує, що голова Офісу президента Андрій Єрмак відповідав за логістику мирних переговорів про Донбас, а не за оперативне управління розвідкою.

В Офісі президента прокоментували розслідування Вагнергейту, яке опублікувала організація Bellingcat.
фото: Слово і діло

Нагадаємо, що понад 30 найманців із російської приватної військової компанії «Вагнера» затримали 29 липня 2020 року під Мінськом. Частина затриманих бойовиків брала участь у бойових діях на Донбасі.

Сьогодні, 17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців із ПВК «Вагнера».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: