Засідання щодо «вагнерівців» не провели через відсутність кворуму – Бурба

Читать на русском
Бурба заявив, що його запросили виступити на засіданні комісії і він не знає, чому багато депутатів не з'явилися
Василь БурбаСкриншот

Засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо факту так званого «Вагнергейту» - скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків російської ПВК «Вагнера» - не відбулося через відсутність кворуму.

Про це заявив ексглава Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба, який повинен був доповідати на засіданні комісії, повідомляє Укрінформ.

«Не відбулося... Кворум відсутній, тому домовилися на понеділок» - заявив він.

Також Бурба додав, що не знає, чому депутати, попри запрошення, не прийшли на засідання.

«Я сьогодні прибув з-за кордону о п'ятій вечора і відразу приїхав», - уточнив він.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яка була створена для розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб проти суверенітету України, має намір 10 вересня представити результати своєї роботи щодо так званого «Вагнергейту» - справі про провал спецоперації по затриманню бойовиків «ПВК Вагнера».

У липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі. Україна посилала запит на їх екстрадицію, але Мінськ вирішив видати їх Москві.

Відразу після цього з'явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна залучила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.

8 вересня 2021 року американський телеканал CNN опублікував сюжет про розслідування скандалу зі зривом операції із затримання бойовиків «ПВК Вагнера». В офісі президента України у відповідь на це заявили, що сюжет CNN зрежисований в Кремлі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: