На з'їзді «Слуг народу» піднімуть питання нардепів з МФО Разумкова – Корнієнко

Читать на русском
Корнієнко висловив думку, що всі прихильники ексспікера Разумкова, які входять до складу СН, повинні добровільно скласти мандати
Олександр Корнієнкоsluga-narodu.com

На з'їзді партії «Слуга народу» серед інших буде обговорюватися питання долі народних депутатів від СН, які вступили до складу міжфракційного об'єднання ексспікера Дмитра Разумкова «Розумна політика».

Про це повідомив віцеспікер Верховної Ради, голова партії СН Олександр Корнієнко в ефірі 24 канали.

Мандати на стіл: хто і як може позбавити нардепів повноваженьЧи наважиться фракція Слуга народу позбавити депутатських мандатів народних обранців, не згодних із позицією монобільшості – аналізував політолог Олександр Радчук.

Зокрема, Корнієнко звинуватив Разумкова в тому, що той нібито пішов на об'єднання з Аваковим і Яценюком, назвавши це «Блок РАЯ». На його особисту думку, в організації Разумкова буде великий антирейтинг. Також він заявив, що МФО Разумкова в Раді вже представлено, але офіційно не створено, оскільки на засіданні Ради про нього не оголошували.

«Це, мабуть, не те, чого чекають виборці... Там дуже різні люди, і важко поки зрозуміти, що їх може об'єднувати між собою, крім продовження політичної кар'єри» - вважає він.

«Розумна політика»: як виконують обіцянки нардепи, які увійшли до об'єднання РазумковаЯк виконують обіцянки нардепи, які увійшли до міжфракційного об’єднання Дмитра Разумкова – порівняння.

Корнієнко розкритикував наявність у складі групи Разумкова опального депутата від СН Артема Дмитрука, а також висловив думку, що всі прихильники ексспікера з СН повинні добровільно скласти мандати. На з'їзді керівництво фракції, зокрема, Давид Арахамія, буде пропонувати вирішення ситуації, оскільки у когось із депутатів нібито є питання до нардепів, які підтримали Разумкова.

«Не знаю, що вони будуть робити, але ця ситуація повинна якось далі рухатися»-резюмував він.

Нагадаємо, 8 листопада Дмитро Разумков опублікував список з 25 нардепів, які увійшли до його міжфракційного об'єднання «розумна політика». Переважна частина з них - це депутати від СН.

Водночас ще наприкінці жовтня вже колишній голова СН Олександр Корнієнко заявив, що на наступному з'їзді партії вирішуватиметься питання про позбавлення колишнього голови Верховної ради Дмитра Разумкова депутатського мандата.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: