Разумков підтвердив, що після відставки йому неодноразово пропонували очолити нову партію

Читать на русском
Разумков зазначив, що він не займається політичними проєктами, але готовий будувати повноцінну політичну партію
Дмитро РазумковВідкрите джерело

Колишній голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підтвердив, що після відставки до нього неодноразово зверталися з пропозиціями очолити нову політичну партію в парламенті. Тільки за останній час до нього надійшло кілька таких пропозицій.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «Україна 24».

«Кубань» та «Турбаза»: які міжфракційні депутатські об'єднання створюють нардепи«За тверезе майбутнє» обрали більшість нардепів минулого скликання, а нинішнього–- за «Цінності, гідність, сім'ю».

«Сьогодні приходять люди, які просять очолити партію... Якщо ми говоримо про сьогодення, то йдуть пропозиції про очолювання партій, але поки я жодної не очолив. Я не займався партійним будівництвом, коли був головою Верховної Ради. Я про це говорив відверто колегам. У мене не було на це часу, тому що я точно не буду будувати партійні проєкти, я буду будувати партію. Це абсолютно різні підходи. Побудова партії - це складний, кропіткий, довгий процес. Але я до цього готовий, сил у мене вистачає, поруч зі мною є люди, на яких я можу покластися. І я впевнений, що вони пройшли вже якийсь життєвий шлях, професійний шлях, і далі будуть тільки розвиватися, головне щоб вони залишилися людьми з тими принципами та цінностями, з якими вони прийшли й в Раду, і до влади» - розповів він, відповідаючи на питання, чи є зв'язок між його МФО «Розумна політика» і однойменною політичною партією, яка існує в Україні.

Нагадаємо, 8 листопада Разумков опублікував список з 25 нардепів, які увійшли в його міжфракційне об'єднання «Розумна політика». Велика частина з них - це депутати від «Слуг народу».

П'ять політичних партій подолали б 5%-ний прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради, якби вони проходили найближчим часом - в тому числі гіпотетична партія Разумкова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: